Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Ο Blanco ξελάσπωσε την ΑΕΚ

Το γκολ που πέτυχε ο Ισμαέλ Μπλάνκο στο 4' των καθυστερήσεων της αναμέτρησης της ΑΕΚ, με τη Χετάφε (1-1), όχι μόνο έσωσε την παρτίδα για τους "κιτρινόμαυρους", αλλά λειτούργησε καταλυτικά ώστε να σταματήσει ο "εμφύλιος" που είχε ξεσπάσει στις εξέδρες του ΟΑΚΑ μετά το γκολ του Ντε λα Ρεντ (86').

Το παιχνίδι της Τετάρτης ήταν "ειδικών συνθηκών", εξαιτίας της απομάκρυνσης του Λορένθο Σέρα Φερέρ μία μέρα νωρίτερα και της αισιοδοξίας για μία "νέα αρχή". Ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και με σαφές εντολές για ήρεμο τέμπο, σίγουρες πάσες, και παιχνίδι κυρίως με προσπάθειες από τα άκρα.

Ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες του "Σπύρος Λούης" έδειξε πως είχε παρατήσει την πολυθρόνα του και τη ζέστη του σπιτιού του για να συμπαρασταθεί στη νέα αυτή προσπάθεια.

Μέχρι το 85' όλα κυλούσαν ομαλά. Η ΑΕΚ είχε δημιουργήσει δύο τρεις ευκαιρίες για να προηγηθεί με σημαντικότερη αυτή του Μανού στο 76', ενώ από την άλλη η Χετάφε είχε απειλήσει μόλις μία φορά με τον Κασκέρο στο 39'.

Το γκολ όμως του Ντε λα Ρεντ στο 86' το οποίο προήλθε από το λάθος του Ενσαλίβα, άναψε φωτιές. Η Original άρχισε να τα χώνει στο Νικολαΐδη και να του ζητά γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και να φύγει από τη διοίκηση του συλλόγου. Το υπόλοιπο γήπεδο αντέδρασε και τους γιούχαρε.

Μετά από την εξέδρα των φανατικών οπαδών της ΑΕΚ ακούστηκε το σύνθημα "Γειά σας πελάτες" κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων οπαδών που αντέδρασαν φωνάζοντας στους οπαδούς που βρίσκονταν στο πέταλο "Είστε μαλ..."!!!

Την ίδια ώρα οι παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν ώστε να σώσουν την παρτίδα. Και τα κατάφερε με μία απίστευτη έμπνευση ο Μπλάνκο, ο οποίος δικαίωσε για ακόμα μία φορά τον τίτλο του "κίλερ" που τον συνοδεύει.

Το γκολ αυτό λειτούργησε καταλυτικά, αφού τα πνεύματα ηρέμησαν αυτομάτως και κάπου εκεί η σεμνή τελετή στο παγωμένο ΟΑΚΑ έλαβε τέλος. Η συνέχεια την Κυριακή στο ματς με την Σκόντα Ξάνθη...

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο, "Σπύρος Λούης"
Εισιτήρια: 13.038
Διαιτητής: Μπερτράντ Λαγιέκ (Γαλλία)
Κίτρινες: 72' Ζήκος - 42' Σινιορίνο, 54' Χερνάντεζ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μορέτο, Ενσαλίβα, Αρουαμπαρένα, Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Ζήκος, Καφές, Παππάς (82' Μπλάνκο), Μαντούκα (66' Μανού), Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος (75' Καλόν).
Χετάφε (Μίκαελ Λάουντρουπ): Αμποντατσιέρι, Κόντρα, Σινιορίνο, Ντίαζ, Μπελενγκέρ, Σελεστίνι, Γκαβιλάν (61' Κορτές), Κασκέρο (68' Ντε λα Ρεντ), Νομπρέγκα, Ούτσε (78' Μανού), Χερνάντεζ.

Και εδώ το εκπληκτικό γκολ του "Ζορό"

2 σχόλια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Να δούμε ρε φίλε πότε θα σταματήσουνε τα καραγκιοζιλίκια στις εξέδρες..
ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Blanco Z είπε...

Μεχρι να φυγει ο Ντεμης, η original ετσι θα ειναι! Αλλα το να πολεμας τον ανθρωπο που προσπαθει να σε κανει ομαδα ειναι ηλιθιο...