Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

AEK 1-1 Παναθηναϊκός

Οι δύο ομάδες μπήκαν επιφυλακτικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να έχει ωστόσο για ένα περίπου 10λεπτο, τον έλεγχο των κινήσεων. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ισορόπησε και μέχρι να συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα οι δύο αντίπαλοι αναλώθηκαν σε πολλά φάουλ στον χώρο του κέντρου, προσφέροντας μάλιστα πολύ κακό θέαμα.

Μετά το 30ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν ταχύτητα κλείνωντας τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο. Στο 33ο λεπτό από φάουλ που κέρδισε ο Λυμπερόπουλος από δεξιά και λίγο έξω από την περιοχή του Γκαλίνοβιτς, ο Ριβάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο κεφάλι του Παπαστοθόπουλου ο οποίος πηδώντας ψηλότερα απ’ όλους την έστειλε προς την εστία του Παναθηναϊκού. Λίγο πριν αυτή όμως περάσει τη γραμμή, βρήκε στο σώμα του Μπλάνκο ο οποίος ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ που σημειώθηκε, να ακυρωθεί ορθά από τον διαιτητή Παμπορίδη.

Το μόνο αξιόλογο που ακολούθησε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν ένα σουτ του Σπυρόπουλου έξω από την περιοχή και αριστερά, το οποίο όμως πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί «γάμα» της εστίας του Γιούργκεν Μάχο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι πιέζοντας ασφυκτικά στα πρώτα λεπτά τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Πεσέιρο όμως ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου, όταν δυνατό σουτ του Καραγκούνη πέρασε μόλις άουτ από την εστία του Μάχο.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Σπυρόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Εντόι έκανε την προβολή και η μπάλα πέρασε για ακόμη μια φορά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αυστριακού τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Στο 55’ ο Ριβάλντο με έξυπνη εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιτς, δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ πίεζε και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να την κρατήσει μακριά από την περιοχή του. Στο 66’ ο Σέζαρ με όμορφη ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή προσποιήθηκε στον Νίλσον με τον Σουηδό αμυντικό να κάνει το τάκλιν και τον διαιτητή Παμπορίδη, να υποδυκνύει την εσχάτη των ποινών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης της ΑΕΚ περισσότερο κέρδισε παρά του έγινε πέναλτι από τον μπακ των «πρασίνων», αφού το ριπλέι έδειξε πως ο Σουηδός βρήκε μπάλα.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Ριβάλντο, ο οποίος από τα 11 βήματα νίκησε τον Γκαλίνοβιτς βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κερδίζοντας αρκετά μέτρα μέσα στο γήπεδο. Οι προσπάθειές τους καρποφόρησαν, όταν στο 78' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάτος και κεφαλιά του Πόστιγκα, έφτασαν στην ισοφάριση.

Το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός με αριστοτεχνικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του, δημιουργώντας μάλιστα κάποιες ευκαιρίες να φτάσει ακόμη και στη νίκη. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να είναι αυτός που πανηγυρίζει.

Το φιλμ του αγωνα...
16' : Κίτρινη κάρτα ο Σιμάο
56' : Αντικαταστάθηκε ο Ν' Ντόι
56' : Πέρασε στον αγώνα ο Ποστίγκα
60' : Αντικαταστάθηκε ο Αρουαμπαρένα
60' : Πέρασε στον αγώνα ο Μαντούκα
68' : GOOOOOAL!!! Σκοράρει με πέναλτυ ο Ριβάλντο
71' : Κίτρινη κάρτα ο Μαντούκα
72' : Κίτρινη κάρτα ο Λυμπερόπουλος
75' : Κίτρινη κάρτα ο Μόρις
77' : Αντικαταστάθηκε ο Νίλσον
77' : Πέρασε στον αγώνα ο Παπαδόπουλος
78' : GOAL!!! Σκοράρει ο Ποστίγκα
81' : Αντικαταστάθηκε ο Σέζαρ
81' : Πέρασε στον αγώνα ο Καλόν
83' : Αντικαταστάθηκε ο Σαλπιγγίδης
83' : Πέρασε στον αγώνα ο Βύντρα
86' : Κίτρινη κάρτα ο Ριβάλντο
87' : Κίτρινη κάρτα ο Παπασταθόπουλος
89' : Αντικαταστάθηκε ο Ζήκος
89' : Πέρασε στον αγώνα ο Καφές

2 σχόλια:

arkandos είπε...

Λίγα πράγματα πάλι, άντε να τελειώσει το πρωτάθλημα να δούμε τι θα κάνουμε του χρόνου.

Blanco Z είπε...

Εγω παντως δεν περιμενω αλλαγες σε αυτο το αθλιο πρωτσαθλημα (απο πλευρας δικαιωσυνης)