Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Πίστη για το πρωτάθλημα

Τα θετικά στοιχεία που έχουν δείξει οι «κιτρινόμαυροι» στα τελευταία παιχνίδια, έχουν κάνει τους παίκτες της ΑΕΚ να πιστεύουν πως κάτι θετικό μπορεί να βγει στο τέλος. "Μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα", τόνισε ο Εντίνιο. Κλήση για ενότητα από τον Νίκο Κωστένογλου. Κανένα πρόβλημα με τον Ριβάλντο. Έτοιμος για να επιστρέψει στη δράση ο Παναγιώτης Κονέ.

Μπορεί η ΑΕΚ να υπολείπεται 4 βαθμούς από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως η πίστη για κάτι καλό που μπορεί να βγει στους εναπομείναντες 6 αγώνες δεν έχει χαθεί. Αυτό φάνηκε τόσο από τις δηλώσεις του Ριβάλντο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όσο και του Εντίνιο στον Πορτογαλικό Τύπο την Τρίτη.

"Η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Απέχουμε τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και παρότι σέβομαι το Ζοσέ Πεσέιρο και τον Χέλντερ Ποστίγκα, πιστεύω πως μπορούμε να καταταγούμε στην πρώτη θέση", τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μάλιστα αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την Σετουμπάλ, λέγοντας: "Στη Σετούμπαλ ήμουν θύμα της στρατηγικής γι' αυτό και έφυγα. Μου παρουσιάστηκε μία καλύτερη ευκαιρία και δέχτηκα να πάω στην ΑΕΚ. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά στην ομάδα ο Ζεράλντο, που είναι σαν αδερφός μου, ο Μανού, ο Μαντούκα, ο Μορέτο, ο Ζούλιο Σέζαρ και οι Έλληνες συμπαίκτες μου", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Εθνική ομάδα της χώρας του:

"Προσπαθώ να κερδίσω μία θέση στην εθνική. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην αποστολή για το επερχόμενο Eυρωπαϊκό. Αυτό εξαρτάται από τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι".

Από εκεί και πέρα, σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ μετά το νικηφόρο πέρασμα από την Κρήτη και την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Μάλιστα όλοι περίμεναν να δουν τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν από τους Κωστένογλου και Ριβάλντο, μετά την δυσαρέσκεια του Βραζιλιάνου για την αλλαγή του.

Το θετικό είναι ότι και οι δύο πλευρές έδειξαν να μην κρατάνε κακία και πως είναι επικεντρωμένοι στο στόχο τους, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για αυτό και ο τεχνικός της ΑΕΚ μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του, τους ζήτησε να δείξουν ενότητα εν όψει των τελευταίων αγωνιστικών.

Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό μέρος της προπόνησης, οσοι αγωνίστηκαν ως βασικοί στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα προσαρμογής με ασκήσεις κατοχής μπάλας, πάσας και τρέξιμο. Όσοι δεν αγωνίστηκαν ολοκλήρωσαν την προπόνηση με διπλό.

Ο Ριβάλντο έκανε ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ πρόγραμμα στο γυμναστήριο έκανε και ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα που το βράδυ υποβλήθηκε σε επανεξέταση μαγνητικής τομογραφίας.

Ο Παναγιώτης Κονέ ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επανένταξης και σταδιακά θα μπει στο πρόγραμμα των προπονήσεων. Ο Φεντερίκο Ασκάρατε υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα όπου επιβεβαιώθηκε η θλάση. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας για τις επόμενες είκοσι ημέρες.

Από την προπόνηση απουσίαζαν με άδεια, ο Τραϊανός Δέλλας για προσωπικούς λόγους και ο Εντίνιο που ταξίδεψε στην Πορτογαλία προκειμένου να βρεθεί κοντά στο νεογέννητο γιό του. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Πέμπτη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

auto einai theiko site oloi oi aektzides edw gia ena megalo party






nikolaidis