Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Πρωταθλήτρια Ελλάδος, ΑΕΚ

Ο Ριβάλντο το έλεγε και το πίστευε πως η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα ακόμη κι όταν όλοι, ακόμη και μέσα στην ομάδα, την είχαν... ξεγραμμένη την «Ενωση».
Ετσι, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο «Ρίμπο» πήγε στο ΟΑΚΑ για να πανηγυρίσει στο φινάλε του αγώνα (2-0) και την κατάκτηση του τίτλου, μαζί με τους πολυάριθμους φίλους της ΑΕΚ (40.000 στον αριθμό)!
Κι ας είχαν φιέστα και στο Καραϊσκάκη!

«Θεωρώ ότι εμείς είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας, γιατί οι βαθμοί κερδίζονται μέσα στο γήπεδο κι όχι στα χαρτιά» φρόντισε να δηλώσει ο «Ρίμπο» στο επίσημο πρόγραμμα της ΠΑΕ , «ρίχνοντας άλλο ένα καρφί» στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τους κερδισμένους βαθμούς του αγώνα με την Καλαμαριά!
Είχε, δεν είχε ο «μάγος» τα κατάφερε! Μέσα σε έναν μήνα έχρισε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια στη συνείδηση των φιλάθλων της και περιμένει τώρα μαζί τους τα νέα από την Λοζάννη και το CAS, μήπως και γίνει το μεγάλο... μπαμ.

Αυτός έδωσε το σύνθημα για τη «μεγάλη αντεπίθεση», αυτός έβγαλε την ΑΕΚ «από τις στάχτες της», αυτός είναι το κεντρικό πρόσωπο της χρονιάς για τους «κιτρινόμαυρους». Παλιά μου τέχνη, κόσκινο για τον Βραζιλιάνο!

«Ριβάλντο οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν μέσα στο γήπεδο» ήταν το... λιγότερο που μπορούσαν να του γράψουν οι ΑΕΚτζήδες σε ένα πανό που είχε αναρτηθεί στη θύρα των επισήμων για να... γλυκάνουν τον «πληγωμένο» εγωισμό του για εκείνο το πανό που του αφιέρωσε η θύρα «7» στο ντέρμπι του σταδίου Καραϊσκάκη («Ριβάλντο οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, παίζουν σε μεγάλες ομάδες»)!
Κι εκείνος, ο... αθεόφοβος, δεν είχε σταματημό! Με τη λήξη του ματς και καθώς κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια σταμάτησε στα επίσημα κι έδειξε καμιά... δεκαριά φορές με τα δάχτυλά του το «4», όσα δηλαδή ήταν τα γκολ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Όσο για το παιχνίδι; Κι εδώ έπρεπε να «μιλήσει πρώτος» ο Ριβάλντο για να πάρει μπροστά» η ΑΕΚ και να φθάσει στη νίκη, προκειμένου να διατηρηθεί η διαφορά με τον Ολυμπιακό στους δυο βαθμούς.
Στο 43ο λεπτό κι ενώ ο Αμπάρης περνούσε ένα ξέγνοιαστο απόγευμα, ο «Ρίμπο» πήρε τη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή, απελευθερώθηκε, «όπλισε» κι έστειλε τη μπάλα στο πλεχτό για να «γράψει» το 1-0. Μέχρι τότε η ομάδα που είχε απειλήσει ήταν ο Αστέρας Τρίπολης με τον Κυριάκο (23’) και τον Ζαϊρί (31’).
Ομως, ήρθε το γκολ του Ριβάλντο κι όλα έγιναν εύκολα για την ΑΕΚ.
Στο 56’ ο Μπλάνκο ήρθε να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με ένα φοβερό γκολ-ψαλιδάκι (2-0).

Το φινάλε βρήκε αμέτρητους ΑΕΚτζήδες να... εισβάλουν στο γήπεδο και να... ξηλώνουν τα δοκάρια! Είπαμε, η ομάδα είναι πρωταθλήτρια στη συνείδησή τους...

Κίτρινες: Μπούρμπος, Ριβάλντο, Παπασταθόπουλος - Καρντόσο, Φιλομένο, Κανακούδης

ΑΕΚ: Μάχο, Μπούρμπος, Γεωργέας (79’ Πλιάτσικας), Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Καφές (76’ Τόζερ), Ζήκος, Εντίνιο (63’ Μαντούκα), Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο, Μπλάνκο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αμπάρης, Οφρυδόπουλος, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Κανακούδης, Καρντόσο (75’ Στρατάκης), Νταμόντε, Κυριάκος (46’ Παβόνι), Ζαϊρι (61’ Μιλάνο), Φιλομένο, Λαδάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Καλά θα κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ (ίσως και του ΠΑΟ) να αποσυρθούν από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Όταν μια αθλητική αρχή κάνει επί χρόνια πλάτες στην ίδια ομάδα έναντι χρημάτων, ας φροντίσει να φτιάξει εθνική με τους παίκτες αυτής της ομάδας, τι τους θέλει τους άλλους;

Διαδώστε το!