Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Έτοιμοι για τη φιέστα

Μπορεί το μυαλό όλων να βρίσκεται στην Λωζάνη, αλλά στην ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να ρίξουν όλη την προσοχή τους στον αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης. Πάνω από 40.000 θεατές περιμένουν στο «Σπύρος Λούης». Ενοχλήσεις ο Μορέτο. Τελειώνει του Μπλάνκο, θετικό κλίμα για Καλόν. Στο προσκήνιο Τζέφερσον, Καρλίνιος.

Μπορεί η προσοχή όλων να είναι επικεντρωμένη στη Λωζάνη, εν αναμονή της απόφασης του CAS για την υπόθεση Βάλνερ, όμως παίκτες και τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το καθήκον τους κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ποιο είναι αυτό; Μα, φυσικά η νίκη, προκειμένου η Ένωση να είναι εξασφαλισμένη σε κάθε ενδεχόμενο και κατά δεύτερο λόγο η παραγωγή θεάματος, για να μείνουν ικανοποιημένοι οι φίλοι της ομάδας που θα βρεθούν την Κυριακή το απόγευμα στο "Σπύρος Λούης". Αλλωστε δεν αναμένεται να είναι και λίγοι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, το παρών αναμένεται να δώσουν πάνω από 40.000 θεατές. Τι δείχνει αυτό; Πως δεν είναι μόνο η διοίκηση και οι παίκτες που νιώθουν πρωταθλητές, παρά το γεγονός ότι δεν το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας, αλλά και ο κόσμος. ’λλωστε άπαντες δείχνουν ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της Ένωσης και κυρίως για τις εμφανίσεις της ομάδας.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η προπόνηση της Πέμπτης συνοδεύτηκε από τον προβληματισμό για την κατάσταση του Μαρσέλο Μορέτο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και μετά από προτροπή του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, έμεινε στο γυμναστήριο για να κάνει ασκήσεις. Πάντως δεν τίθεται καμία ανησυχία για τη συμμετοχή στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Ο Νίκος Γεωργέας ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και ο Γιώργος Τόφας συνέχισε αποθεραπεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της προπόνησης, ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στους συμπαίκτες του αναφορικά με το πριμ που αποφάσισε να μοιράσει η διοίκηση της ΑΕΚ. Ο αρχηγός της Ένωσης, τους γνωστοποίησε πως το ποσό των 200.000 ευρώ θα το μοιραστούν ακόμη και αυτοί που αντιμετώπιζαν πρόβλημα τραυματισμού.

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται και τα μετεγγραφικά ζητήματα της ομάδας. Το όνομα που κυριαρχεί είναι αυτό του Μπλάνκο και της απόκτησης των αποκλειστικών δικαιωμάτων του από την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη ενημερώσει την Κολόν Σάντα Φε πως θα κάνουν χρήση της ρήτρας που έχει στο συμβόλαιό του και όλα δείχνουν ότι μέχρι τις αρχές Μαΐου, όλα θα έχουν τελειώσει. Ανάλογη πρόθεση υπάρχει και για τον Μοχάμεντ Καλόν. Για αυτό άλλωστε ο Ντέμης Νικολαΐδης συναντήθηκε με τον εκπρόσωπου του επιθετικού από την Σιέρα Λεόνε. Το ραντεβού των δύο πλευρών πάντως έγινε σε θετικό κλίμα.

Από εκεί και πέρα όμως, το συγκεκριμένο θέμα δεν περιορίζεται μόνο στους παίκτες που θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους με την ΑΕΚ, αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν. Το όνομα που επανήλθε στο προσκήνιο είναι αυτό του Τζέφερσον. Είχε παίξει και το προηγούμενο καλοκαίρι για την Ένωση, όμως οι απαιτήσεις της Τραμζονσπόρ είχε αναγκάσει τους «κιτρινόμαυρους» να εγκαταλείψουν την υπόθεση. Εφέτος όμως τα πράγματα δείχνουν πιο αισιόδοξα...

Την ίδια ώρα τα σενάρια από την Ολλανδία για τον αμυντικό μέσο της Φίτεσε, Σβαρτς. Η ομάδα του ’ρνεμ του έκανε πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του, όμως εκείνος δεν δέχθηκε τονίζοντας πως έχει ήδη πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. Τέλος, από την Βραζιλία συνεχίστηκαν τα δημοσιεύματα σχετικά με ενδιαφέρον της ΑΕΚ για το αριστερό μπακ, Καρλίνιος.

2 σχόλια:

Blanco Z είπε...

Προσωπικά, πιστεύω ότι την Κυριακή θα γίνει το μπαμ. Ρε θα τους το παρει το Χ η ΓΡΙΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Pen Drive, I hope you enjoy. The address is http://pen-drive-brasil.blogspot.com. A hug.