Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Κρίσιμες οι επόμενες 2 εβδομάδες

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν πρόλαβε να συμπληρώσει μία εβδομάδα στο τιμόνι της ΑΕΚ και ήδη τα μετεγγραφικά σενάρια εν όψει του Ιανουαρίου έχουν φουντώσει. Ονόματα παικτών βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, όμως ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν. Μπορεί στις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ των μετόχων και του 60χρονου τεχνικού οι δύο πλευρές να έχουν επικεντρωθεί στην απόκτηση τεσσάρων παικτών, για τις θέσεις δεξιού μπακ, αριστερού μπακ, δεξιού χαφ και επιτελικού μέσου, όμως ακόμη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει τις τελικές εισηγήσεις του.

Όπως είπε τόσο στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, όσο και στους διοικούντες την Ένωση, θα πρέπει πρώτα να δει από κοντά τους «κιτρινόμαυρους» τόσο σε επίπεδο προπόνησης, όσο και εν ώρα αγώνα, προκειμένου να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Οι μέτοχοι σίγουρα του άναψαν το� πράσινο φως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό που είχαν αρχικά. Μπορεί μία μικρή υπέρβαση να γίνει, αλλά μην φανταστείτε για μεγάλες αλλαγές. ’λλωστε το γεγονός και μόνο ότι δεν θα αποκτηθούν παίκτες από την Λατινιή Αμερική, αλλά ευρωπαίοι (κάτι που φυσικά είναι απόφαση του ίδιου του Μπάγεβιτς), βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές και μέσα στο πρώτα δεκαήμερο, ο 60χρονος τεχνικός θα έχει κάνει τις εισηγήσεις του σχετικά με το πόσες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Βέβαια καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ φτάνουν πολλά φαξ με παίκτες που προτείνονται στους «κιτρινόμαυρους», ενώ κάποιοι μάνατζερ επικοινωνούν απευθείας με τον Ντούσκο, προκειμένου να του μιλήσουν για ποδοσφαιριστές που ενδεχομένως να τον ενδιαφέρουν.

Τα παραπάνω πάντως σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του Στέλιου Μανωλά, σχετικά με τα μετεγγραφικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά και μάλιστα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν. Ο δεύτερος έχει να κάνει καθαρά με ψυχολογικούς λόγους. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, όπως και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν επισημάνει την έλλειψη καλής ψυχολογίας στην ομάδα και σίγουρα όταν ένας ποδοσφαιριστής διαβάζει πως πρόκειται να αποκτηθεί παίκτης για τη θέση στην οποία αγωνίζεται δεν νιώθει και πολύ άνετα. Οι περισσότεροι πάντως, με θετικό τρόπο τη κίνηση αυτή του Στέλιου Μανωλά λέγοντας πως η παρουσία του έλλειπε από τα αποδυτήρια των Θρακομακεδόνων.

Στο καθαρά αγωνιστικό τομέα τώρα, η προπόνηση της Τετάρτης διεξήχθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έκανε κάποια δοκιμή σχετικά με το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει την Κυριακή στην Λιβαδειά, κάτι όμως που αναμένεται να πράξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Το ευχάριστο πάντως ήταν πως ο Αγκουστίν Πελετιέρι τέθηκε κανονικά στη διάθεσή του, αν και στην παρούσα φάση είναι λίγο δύσκολο να ξεκινήσει βασικός λόγω της καλής κατάστασης του ’γγελου Μπασινά. Από εκεί και πέρα, ο Αντώνης Ρίκκα αποχωρίστηκε τις πατερίτσες του και όλα δείχνουν ότι η πορεία της αποθεραπείας του κυλάει ομαλά.

Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: